• Brazylia Ecoagricola Espresso

Brazylia Ecoagricola Espresso

Czy zmielić?
Masa netto 500g
60.00 -20% 48.00
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Brazylia Ecoagricola Espresso

 

Region: Brazylia, Serra do Cabral
Plantacja: Fazenda Ecoagricola
Producent: Rodzina Flanzer
Odmiana: Yellow Catucai
Wysokość upraw:  1100 m.n.p.m. 
Proces obróbki: naturalny, suchy
Proces palenia: średnie palenie, nieco ciemniejsze, zrównoważone
Profil sensoryczny: bardzo słodkie espresso

 

Fazenda Ecoagricola leży na północy regionu Chapada de Minas. Płaskowyż Serra do Cabral wznosi się tutaj na wysokość 1100m n.p.m. Rodzina Flanzer zajęła się tym terenem w latach 70-tych. Pierwsze uprawy kawy nasadzono w roku 2006. Ecoagricola jest jedynym kawowym przedsięwzięciem w Serra do Cabral. Jak sama nazwa firmy wskazuje, wielką wagę przywiązuje się tu do ekologii i agrokultury. Ecoagricola ma certyfikację Rainforest Alliance. Na terenie farmy znajdują się rezerwaty dzikich zwierząt, szkółki okolicznych odmian drzew -- sadzonki stąd trafiają do okolicznych społeczności, miast, szkół. Dzięki rzetelnemu podejściu do ekologii, Ecoagricola zdobyła tytuł najlepszej plantacji Rainforest Alliance w 2017 roku a także znalazła się wśród zwycięzców CoE 2017.

Nie jest to debiut ziaren z Ecoagricola w naszej palarni. Już parę lat temu ich pyszne ziarenka trafiały do mieszanek Mastro Antonio.

 

Data palenia: 18/03-1/04 -- ostatnie opakowania

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie