• Salwador El Divisadero Pacamara Honey

Salwador El Divisadero Pacamara Honey

Czy zmielić?
Masa netto 250g
45.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Salwador El Divisadero Pacamara Honey

Region: Apaneca, El Salvador
Plantacja: Divisadero, Divisadero Coffees
Właściciel: Mauricio Salaverria
Odmiana: Pacamara
Wysokość upraw: 1300-1600m n.p.m.
Proces obróbki: honey
Profil sensoryczny: bardzo czysty, kwiatowo-owocowy; aromaty ananasów, malin, herbaty, mango
Proces palenia: jasny, lekki do metod przelewowych

 

Kto nie słyszał o Mauricio ten pewnie nie zna dobrej kawy... Kim jest Mauricio Salaverria? Jest właścicielem słynnych plantacji Divisadero, Himalaya i Villa Galicia. Wszystkie te plantacje zapisały się w gronie zwcięzców konkursów Cup of Excellence w Salwadorze. Mauricio jest wizjonerem, poświęcającym całą swoją energię rodzinie i kawie. Na jego plantacjach mamy do czynienia z nowatorskimi metodami obróbki, wybitnymi odmianami, wielką troską i starannością w stosunku do kawy i do własnych współpracowników. Kawy Mauricio to absolutny top.

Niniejsza kawa to spektakularna odmiana Pacamara. Spektakularna, bo jej ziarna są wyjątkowo duże, osiągają długość 2cm. Pacamara jest naturalną, spontaniczną krzyżówką odmian z dwojga głównych linii genetycznych coffea arabica, odmian: Typica i Bourbon, a ściślej: Maragogype i Pacas. Walory sensoryczne tej odmiany są wybitne. Wybitne są również umiejętności i staranność rzemiosła na plantacjach Mauricio. Niniejsze ziarna uzyskano metodą Honey. Metoda ta polega na zerwaniu z umytych owoców zewnętrznej błonki i wysuszeniu owocowej pulpy, kryjącej kawowe pestki. Dzięki tej metodzie kawa jest słodka i pachnąca.

Tutaj mały wykład Mauricio na plantacji Villa Galicia:

Data palenia: 15/05

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie