• Espresso Montecristo

Espresso Montecristo

Wybierz, gdy chcesz zmieloną kawę
Masa netto
500g
70.00
szt. Do przechowalni

Espresso Montecristo

 

Bardzo prosta mieszanka do espresso, ale jakże ciekawa. Złożona tylko z dwóch kaw:

  • Brazylia Cerrado Natural
  • Coś fajnego z trojga: Salwdoru, Hondurasu lub Gwatemali

Espresso jest dość gęste i jedwabiste, aromatyczne, słodkie, delikatnie kwaskowate, niezbyt gorzkie, zrównoważone, "czekoladowe".

Proces zaparzania podwójnego espresso:

  • temperatura zaparzania: 90-92 stopnie Celsjusza
  • masa kawy: 16-17g
  • masa espresso: 34-38g
  • czas zaparzania: 26-28s
  • preinfuzja: ok. 5s.

 

Cerro Montecristo czyli Góra Montecristo leży na granicy trzech najbardziej kawowych krain Ameryki Środkowej: Gwatemali, Hondurasu i Salwadoru.
Tutaj można przejrzeć sobie z biurka panoramę otoczenia: https://peakvisor.com/peak/cerro-montecristo.html

 

Data palenia: 9/04

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie