Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-












Rwanda Gicumbi Peaberry Natural Omniroast
Rwanda Gicumbi Peaberry Natural Omniroast
Rwanda Gicumbi Peaberry Natural Omniroast
Rwanda Gicumbi Peaberry Natual
Region: Bukure Sector
Plantacja: wielu drobnych rolników
Odmiana: Red Bourbon PEABERRY
Wysokość upraw: 1500-1800 m n.p.m.
Stacja mycia: Gicumbi washing station
Metoda obróbki: suchy, naturalny
Profil palenia: do espresso ale także do metod przelewowych
Wcześniej już przerabialiśmy różne ziarna z obróbki naturalnej z Rwandy i jak zwykle były to świetne ziarna odmiany Bourbon. Nigdy jednak nie próbowaliśmy z tego kraju tak uroczych, drobnych ziarenek Peaberry. Przypominają swoimi rozmiarami inną z naszych wyjątkowych kaw, Etiopię Buku. Zwykle takie drobne ziarenka oznaczają większą gęstość, więcej treści i aromatów. Gikumbi jest bardzo słodką kawą — wynika to z obróbki suchej, ale też bardzo aromatyczną: bardzo przyjemną, o niesamowitej sile pięknych owocowych aromatów.
Data palenia: 18/05
-
Polecamy
-
Produkty podobne