Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
- Ulubione
-
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-
- Ulubione
-
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Kolumbia El Diviso Bourbon SIDRA
Kolumbia El Diviso Bourbon SIDRA
Kolumbia El Diviso Bourbon SIDRA
Region: Huila, Pitalito, Bruselas, Normandia
Wysokość upraw: 1780 m n.p.m.
Planacja: El Diviso
Producent: Nestor Neffer Lasso Zuñiga
Odmiana: Bouron SIDRA
Proces obróbki: mokry (fermentacja anaerobowa przedtem)
Profil palenia: jasny, do metod przelewowych
Profil sensoryczny: wybitna, delikatna, słodka kawa, aromaty kwiatowo-owocowe, przyjemna i okrągła w smaku
Niniejsza kawa pochodzi z Finca El Diviso, położonej na wysokości 1870 m n.p.m. w okolicy miejscowości Normandia w najbardziej kawowym regionie Huila w Kolumbii. W roku 1997 założył ją Jose Uribe Lasso. Plantacja leży w odległości 30 minut drogi od miasta Pitalito i obejmuje 14 ha kawowych upraw.
Od 2022 roku plantacją a przede wszystkim obróbką i kawami specjalnymi zajmują się trzej synowie Jose Uribe: Jonathan, Adrian oraz szczególnie entuzjastyczny, najmłodszy Nestor. Przez ostanie lata bracia stali się prawdziwmi profesjonalistami, a ich kawy stały się słynne na całym świecie, zwyciężając w wielu konkursach i mistrzostwach baristów.
Niniejsza odmiana — Bourbon Sidra jest krzyżówką dwóch najciekawszych, słynnych, głównych odmian kawowego świata: Bourbon i Typica.
Owoce starannie się selekcjonuje i poddaje fermentacji beztlenowej przez 12-24 godziny. Potem następuje obróbka mokra. Cały proces opisany jest tutaj: -->> Proces obróbki.
Na koniec ziarna są suszone na słońcu.
Data palenia: 13/07
-
Polecamy
-
Produkty podobne