Kolumbia El Diviso Bourbon SIDRA

Kolumbia El Diviso Bourbon SIDRA

95.00
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
65
Wybierz TYLKO, gdy mamy ZMIELIĆ:
Masa netto:
250g
szt.
Zostaw telefon

Kolumbia El Diviso Bourbon SIDRA

Region: Huila, Pitalito, Bruselas, Normandia
Wysokość upraw: 1780 m n.p.m.
Planacja: El Diviso
Producent: Nestor Neffer Lasso Zuñiga
Odmiana: Bouron SIDRA
Proces obróbki: mokry (fermentacja anaerobowa przedtem)
Profil palenia: jasny, do metod przelewowych
Profil sensoryczny: wybitna, delikatna, słodka kawa, aromaty kwiatowo-owocowe, przyjemna i okrągła w smaku

 

Niniejsza kawa pochodzi z Finca El Diviso, położonej na wysokości 1870 m n.p.m. w okolicy miejscowości Normandia w najbardziej kawowym regionie Huila w Kolumbii. W roku 1997 założył ją Jose Uribe Lasso. Plantacja leży w odległości 30 minut drogi od miasta Pitalito i obejmuje 14 ha kawowych upraw.

Od 2022 roku plantacją a przede wszystkim obróbką i kawami specjalnymi zajmują się trzej synowie Jose Uribe: Jonathan, Adrian oraz szczególnie entuzjastyczny, najmłodszy Nestor. Przez ostanie lata bracia stali się prawdziwmi profesjonalistami, a ich kawy stały się słynne na całym świecie, zwyciężając w wielu konkursach i mistrzostwach baristów.

Niniejsza odmiana — Bourbon Sidra jest krzyżówką dwóch najciekawszych, słynnych, głównych odmian kawowego świata: Bourbon i Typica.

Owoce starannie się selekcjonuje i poddaje fermentacji beztlenowej przez 12-24 godziny. Potem następuje obróbka mokra. Cały proces opisany jest tutaj: -->> Proces obróbki.

Na koniec ziarna są suszone na słońcu.

Data palenia: 13/07

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: