Synestezja Excellence Gesha/Sidama
Synestezja Excellence Gesha/Sidama
Synestezja Excellence Gesha/Sidama
Kolumbia la Villa de Don Juan Gesha Yeast Innoculated i Etiopia Sidama Shanta Golba
Letni, kwiatowy blend dwóch pysznych kaw do metod przelewowych.
Region: Huila, Isnos
Wysokość upraw: 1820m n.p.m.
Planacja: Finca La Villa de Don Juan
Producent: Juan Dario Gomez
Odmiana: Gesha
Proces obróbki: YEAST FERMENTATION
Profil sensoryczny: bardzo spektakularna kawa o wybitnym aromacie; pierwsze skojarzenie — święta, pomarańcze i goździki
Region: Sidama, SNNPR, Woreda Bensa, Daye
Producent/Stacja obróbki: Shanta Golba, Ardent Coffee
Wysokość upraw: 1900-2100m n.p.m.
Odmiana: Heirloom
Proces obróbki: mokry, ziarna suszone na platformach
Profil sensoryczny: nienachalne, charakterystyczne aromaty kwiatów i herbaty, duża słodycz, smak czekolady z leśnymi jagodami :).
Data palenia: 12/07