• Salwador El Divisadero Caturra Natural

Salwador El Divisadero Caturra Natural

Czy zmielić?
Masa netto 250g
43.00 -16% 36.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Salwador El Divisadero Caturra Natural

Region: Apaneca, El Salvador
Plantacja: Divisadero, Divisadero Coffees
Właściciel: Mauricio Salaverria
Odmiana: Caturra
Wysokość upraw: 1300-1600m n.p.m.
Proces obróbki: suchy (natural)
Profil sensoryczny: bardzo czysty, kwiatowo-owocowy; aromaty ananasów, brzoskwini, czekolady, wanilii
Proces palenia: jasny, lekki do metod przelewowych i do espresso

 

Kto nie słyszał o Mauricio ten pewnie nie zna dobrej kawy... Kim jest Mauricio Salaverria? Jest właścicielem słynnych plantacji Divisadero, Himalaya i Villa Galicia. Wszystkie te plantacje zapisały się w gronie zwcięzców konkursów Cup of Excellence w Salwadorze. Mauricio jest wizjonerem, poświęcającym całą swoją energię rodzinie i kawie. Na jego plantacjach mamy do czynienia z nowatorskimi metodami obróbki, wybitnymi odmianami, wielką troską i starannością w stosunku do kawy i do własnych współpracowników. Kawy Mauricio to absolutny top.

Niniejsza kawa to odmiana Caturra, dość wyjątkowa i ceniona ze względu na walory sensoryczne mutacja odmiany Bourbon. Obróbka naturalna w tym przypadku – wyjątkowo staranna daje w filiżance wybitną czystość, gładkość, słodycz...

 

Tutaj mały wykład Mauricio na plantacji Villa Galicia:

Data palenia: 7/07

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie