• Kostaryka Juanachute El Papal White Honey

Kostaryka Juanachute El Papal White Honey

Czy zmielić?
Masa netto 250g
45.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Kostaryka Juanachute White Honey

Juanachute El Papal White Honey

  • Producent: Luis Anastasio Castro
  • Plantacja/Stacja Obróbki: Juanachute
  • Region: Tarrazu
  • Wysokość upraw: ok. 1800 m.n.p.m.
  • Odmiana: Caturra, Catuaí
  • Proces obróbki: White Honey
  • Profil: gładki, czysty, czerwone owoce i czekoladowy mus, do metod przelewowych

 

Wyjątkowa kawa z wyjątkowego miejsca od wyjątkowego plantatora. Stacja obróbki Juanachute jest jednym z pierwszych tego rodzaju przedsięwzięć w skali mikro — wiele innych stacji obróbki czerpie z doświadczeń Juanachute. Uprawy plantacji rozłożone są w wielu miejscach regionu Los Santos a stacja mieści się nieopodal miasta San Pablo. Cały proces produkcyjny, od nasadzeń kawowych upraw po zszywanie worków z kawą gotową do palenia jest pod kontrolą Don Tacho. Słynny Don Tacho to Luis Anastasio Castro, właściciel plantacji.

Rodzina Castro posiada także niewielką palarnię i kawiarnię w San Pablo. Jeden z synów Don Tacho, także Luis Anastasio prowadzi zajęcia dla baristów w lokalnej wyższej szkole: corocznie ma 30 absolwentów. Sam startuje w mistrzostwach baristów. Stacja obróbki Don Tacho produkuje szereg różnych mikrolotów, podzielonych na odmiany i obróbki. Ziarna z obróbki Honey suszą się w pełnym słońcu na specjalnych platformach przez 2-3 tygodnie.

 

Data palenia: 2/02

  • Łukasz (2020-02-06)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • Rewelacja pełna owoców, czysty klarowny smak. Dziękuje
    Marcin D. (2019-12-05)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie