• Kolumbia Cauca La Esperanza

Kolumbia Cauca La Esperanza

Czy zmielić?
Masa netto 250g
39.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Kolumbia Cauca La Esperanza

 

Region: Cauca
Wysokość upraw: 1850m n.p.m.
Plantacja: La Esperanza
Właściciel: Maryioli Achipiz
Odmiany: Castillo, Caturra
Proces obróbki: tradycyjny, mokry (Fully washed), ziarna suszone na słońcu
Profil palenia: jasny, do metod przelewowych
Profil sensoryczny: słodka, przyjemna, pełna aromatów owoców: mandarynek, brzoskwini; czekoladowo-karmelowy posmak.

 

Położona w znanym nam już regionie Cauca, Finca La Esperanza należy do pani Maryioli Achipiz. Maryioli jest członkinią zrzeszenia producentów ASPROFECH w Tierradentro (Association of Christian Producers of Specialty Coffee from Eastern Cauca). Plantacja jest niewielka, więc Maryioli zajmuje się uprawą, zbiorami i obróbką na własnej ziemi. Okres zbiorów łączy się z porą deszczową, więc w czasie obróbki jest zimno i mokro. Zebrane owoce są przetwarzane ekologicznie, przy minimalnym użyciu wody, odpady wracają jako nawóz do kawowych drzewek. Pozbawione miąższu ziarna fermentują na sucho przez 20 godzin, a potem są płukane i suszone mechanicznie lub na patio, zgodnie z wymogami Colombia National Federation of Coffee Growers. Plantacja ma własne źródło wody w postaci górskiego strumienia. Drzewka kawowe rosną razem z drzewami bananowca, juki, pomarańczy i cytryn.

 

Data palenia: 26/05

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie