Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-
![Kenia Nyeri Kagumo-ini AA Kenia Nyeri Kagumo-ini AA](/images/mastroantonio/3000-4000/Kenia-Nyeri-Kagumo-ini-AA_%5B3108%5D_480.jpg)
![Kenia Nyeri Kagumo-ini AA Kenia Nyeri Kagumo-ini AA](/images/mastroantonio/3000-4000/Kenia-Nyeri-Mihuti-AA_%5B3107%5D_480.jpg)
![Kenia Nyeri Kagumo-ini AA Kenia Nyeri Kagumo-ini AA](/images/mastroantonio/3000-4000/Kenia-Nyeri-Kagumo-ini-AA_%5B3109%5D_480.jpg)
![Kenia Nyeri Kagumo-ini AA Kenia Nyeri Kagumo-ini AA](/images/mastroantonio/3000-4000/Kenia-Nyeri-Kagumo-ini-AA_%5B3108%5D_480.jpg)
![Kenia Nyeri Kagumo-ini AA Kenia Nyeri Kagumo-ini AA](/images/mastroantonio/3000-4000/Kenia-Nyeri-Mihuti-AA_%5B3107%5D_480.jpg)
![Kenia Nyeri Kagumo-ini AA Kenia Nyeri Kagumo-ini AA](/images/mastroantonio/3000-4000/Kenia-Nyeri-Kagumo-ini-AA_%5B3109%5D_480.jpg)
![Kenia Nyeri Kagumo-ini AA Kenia Nyeri Kagumo-ini AA](/images/mastroantonio/3000-4000/Kenia-Nyeri-Kagumo-ini-AA_%5B3108%5D_480.jpg)
![Kenia Nyeri Kagumo-ini AA Kenia Nyeri Kagumo-ini AA](/images/mastroantonio/3000-4000/Kenia-Nyeri-Mihuti-AA_%5B3107%5D_480.jpg)
![Kenia Nyeri Kagumo-ini AA Kenia Nyeri Kagumo-ini AA](/images/mastroantonio/3000-4000/Kenia-Nyeri-Kagumo-ini-AA_%5B3109%5D_480.jpg)
Kenia Nyeri Kagumo-ini AA
Kenia Nyeri Kagumo-ini AA
Kenia Nyeri Kagumo-ini AA
Region: Nyeri, południowo-zachodnie zbocza Mount Kenya
Producent: wielu drobnych rolników z Mugaga FCS
Wysokość upraw: 1700-1800m n.p.m.
Odmiana: SL28/SL34/Ruiru11, rozmiar AA
Proces obróbki: mokra w Kagumo-ini Factory
Proces palenia: jasny do metod przelewowych
Profil sensoryczny: intensywne aromaty czerwonych owoców, żywa kwaskowatość, słodycz
Bardzo duże ziarna ze stacji Kagumo-ini, z upraw należących do Mugaga Farmers Cooperative Society w regionie Nyeri. Spółdzielnia Mugaga Farmers zrzesza około 1100 rolników, uprawiających kawę na niewielkich poletkach razem z herbatą, kukurydzą, fasolą, bananami, warzywami, w cieniu drzew eukaliptusowych i macadamia. Razem ziemie te mają około 220ha. Takich kooperatyw jest w Kenii kilkaset.
Kagumo-ini pojawia się w naszej palarni nie po raz pierwszy — niegdyś, na początku naszej historii, paliliśmy ziarna AB do espresso. Ktoś z was pamięta?
Położony na południowy-zachód od Mount Kenya region Nyeri od dawna słynie z doskonałej kawy. Jest to zasługą środowiska: duża wysokość 1200-2300m n.p.m., odpowiednie opady, młoda i żyzna wulkaniczna gleba. Rolnicy i pracownicy zajmujący się obróbką zbiorów doskonale wiedzą jak przygotować najbardziej ekscytujące, owocowo wibrujące kawy świata.
W stacjach mycia, takich jak Kagumo-ini, zebrane kawowe wiśnie są sortowane, a ziarna po usunięciu miąższu poddaje się fermentacji. Fermentacja trwa całą noc i kończy się dokładnym płukaniem w strugach wody. Zamknięte w pergaminowej osłonce ziarna układa się na specjalnych platformach i suszy na słońcu tak, by proces suszenia był równomierny i efektywny. Wysuszone ziarna dostarczane są potem do suchych młynów, gdzie dokonuje się usunięcia pergaminu i ponownej segregacji.
Przyjemna, słynna, słodycz i kwaskowatość, dominują aromaty świeżych owoców: czarnych i czerwonych porzeczek, malin oraz cytrusów. Na niniejsze ziarna składają się słynne odmiany kenijskie: SL28/SL34 oraz Ruiru11.
Profil palenia krótki, jasne palenie, do metod przelewowych.
Data palenia: 5/01
-
Polecamy
-
Produkty podobne