• Espresso #5

Espresso #5

Czy zmielić?
Masa netto 500g
60.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Espresso #5

Kolejne wspomnienie sprzed paru lat, aczkolwiek z innymi aktorami w rolach głównych. Świetna mieszanka, złożona z dwóch raptem kaw:

  • Brazylia Matas de Minas z obróbki naturalnej, suchej (natural dry)
  • Kongo Kivu obróbki mokrej  (fully washed)

Ziarna wypalone zdecydowanie, konkretnie z myślą o klasycznym, zrównoważonym  espresso. Profil sensoryczny: delikatna kwaskowatość, niewielka goryczka, piękne, intensywne aromaty czekolady i owoców, bardzo słodka.

Proces zaparzania podwójnego espresso:

  • temperatura zaparzania: 90-92 stopnie Celsjusza
  • masa kawy: 16-17g
  • masa espresso: 34-38g
  • czas zaparzania: 26-28s
  • preinfuzja: ok. 5s.

Data palenia: 3/01

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie