• Espresso #2

Espresso #2

Czy zmielić?
Masa netto 500g
60.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Espresso #2

100% coffea arabica

Nieco inna, bardzo udana próba stworzenia typowej mieszanki do espresso z aromatami słodkich owoców. Od niedawna pod tą mieszanką kryły się Brazylia Cerrado i Kolumbia La Claudina.

  • Brazylia Cerrado Natural
  • Kolumbia Antioquia La Claudina Natural
  • Etiopia Sidamo Gr. 2 FW

Proces palenia zdecydowany, prowadzący do gęstego, jedwabistego espresso. Bardzo aromatyczna, słodka, delikatna kwaskowatość zrównoważona goryczką, "czekoladowa" ale także subtelna i bogata kawa. W filiżance łączą się różne walory: owocowe aromaty Kolumbii i zbożowe Hondurasu, kwiatowe wpływy Etiopii, dając w efekcie coś frapującego i przyjemnego.

Proces zaparzania podwójnego espresso:

  • temperatura zaparzania: 90-92 stopnie Celsjusza
  • masa kawy: 16-17g
  • masa espresso: 34-38g
  • czas zaparzania: 26-28s
  • preinfuzja: ok. 5s.

Data palenia: 4/12

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie