Brazylia Pantano Pulped-Natural Light Espresso
Brazylia Pantano Pulped-Natural Light Espresso
Brazylia Pantano Pulped-Natural Light Espresso
Region: Cerrado Mineiro, Patos de Minas, Patrocinio
Plantacja: Fazenda Pantano
Producent: Rodzina Ferrero (potomkowie włoskich imigrantów)
Odmiana: Yellow Bourbon
Wysokość upraw: 1200 m.n.p.m.
Proces obróbki: pulped natural
Proces palenia: nieco jaśniejsze, średnie palenie, fajne do espresso; także do Aero, FP, moki itp.
Profil sensoryczny: dość słodkiem niegorzkie espresso
Właścicielem plantacji Pantano jest Wagner Ferrero, wnuk włoskich imigrantów. Urodził się w Altinopolis, w stanie Sao Paulo, w regionie Mogiana — miłość do kawy jest w nim więc od kołyski. Dziś Wagner jest jednym z największych w Brazylii producentów kawy specialty. Wiele ze swej kawowej wiedzy zawdzięcza matce, Versi Crivelenti Ferrero.
Data palenia: 25/08